Van buideldier naar buidelvest!

Denk als je je Boodie Hoodie dichtritst aan het kleine buideldier Boodie dat hem inspireerde.


Boodie

Als ontwerpers zijn we geïnspireerd door dit kleine beestje. De Boodie, Burrowing Bettong genoemd in West- en Zuid-Australië, is een klein, gedrongen, kangoeroe-achtig dier. De Boodie bouwt een hol, waarin zij permanent schuilt. ’s Nachts is het dier actief, op zoek gaat naar schimmels, wortels en ander plantaardig materiaal. De Boodie is zo groot als een konijn en draagt, zoals de meeste buideldieren, zijn jongen in een buidel.

Samenwerking met NOoF, het fashion lab


NAH-ja! werkt momenteel samen met Studio STRRR en de modeontwerpers van New Order of Fashion, Anouk van der EL, Valentine Tinchant en Grietje Schepers om de Boodie - de feelgood hoodie te ontwikkelen.


Doelgroep

De belangrijkste doelgroep voor de Boodie, feelgood hoodie, zijn mensen die gevoelig zijn voor overprikkeling. In eerste instantie valt te denken aan mensen die moeite hebben met het betreden van openbare ruimtes zoals theaters, scholen, restaurants en festivals vanwege overweldigende zintuiglijke prikkels. Maar Boodie is er voor iedereen die zich op enig moment wil terugtrekken in de eigen veilige ‘cocon’.

Positionering

Het biedt comfort, bescherming en een gevoel van controle in iedere omgeving, waardoor mensen kunnen genieten van culturele evenementen en andere openbare activiteiten zonder stress of angst. De kap biedt, net als het hol van de boodie, warmte en beschutting. In de buidel, de knusse zak van de Boodie, kun je een kleine geluksbrenger verstoppen.

Waarden

Empathie: We tonen begrip voor de uitdagingen waarmee mensen met overprikkeling worden geconfronteerd, en streven ernaar om hen te ondersteunen en te helpen bij het vinden van comfort en rust in hun dagelijks leven.

Innovatie: We zijn toegewijd aan het ontwikkelen van een vernieuwende oplossing.

Inclusiviteit:
De Boodie is voor iedereen, ongeacht de gradatie van gevoeligheid voor prikkels.

Esthetiek: Het gestroomlijnde silhouet, tijdloos ontwerp en de verfijnde afwerking maken het een kledingstuk waar je graag mee gezien wordt, of het nu in een theater is, tijdens een avondwandeling of gewoon ontspannen thuis. Duurzaam en milieuvriendelijk: gemaakt van circulaire, hoogwaardige materialen.


Voor meer info over de relatie van de Boodie met NAH-Ja!, overprikkeling, hersenletsel en theater: https://nah-ja.nl/over-nah-ja/de-boodie